19-07-2019

 

Kijk,dat is cool!! Ik hang tussen de levensgrote portretten van fotograaf Raphael Drent met bekende uit Tiel afkomstige personen in het Klompstraatje in Tiel .
Roll on,
Rob

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-03-2019 New Photo's added from our Zinder gig at 16-03-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-03-2019

 

New video posted from Rob Orlemans & Half Past Midnight

Live at Zinder 16-03-2019
Move On To The Light

 

 

 

 

 

12-02-2019

 

 

New photo's added on the photo page

 

 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-12-2018

 

Ready for (re-)release on vinyl: Curtis Knight and Half Past Midnight - "Mean Green".

 

(Curtis Knight ,Rob Orlemans , Tenny Tahamata,Yuri Yeryomin) Een paar songs minder dan de cd en als extra het nog niet eerder uitgebrachte "How Would You Feel" en totaal andere hoes. Alle opnames uit 1995. Time flies.... (Uiteraard ook bij Triple J Records als eerste in voorraad)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-10-2018

 

Onze show op 24 November in Zaal 't Hert in Joure op 24 November is gecancelled.
Een optreden in Sportcentrum Bruinsma in Stadskanaal (zie tourdates) is hiervoor in de plaats gekomen.

 

22-09-2018

Hallo mensen,
Piet Tromp is een tijdje uit de running door gezondheidsproblemen.

Komt weer goed!
Tenny Tahamata gaat hem de aankomende periode vervangen totdat Piet weer de oude is.

 

Piet ,Ernst en Rob zijn verheugd dat Tenny voorlopig de job op zich neemt.

 

Beterschap,Piet!!

 

Get Yer Boogie on,

 

Rob Orlemans en Ernst van Ee
(photo : rocktimes3)


 

 

 

 

 

 

15-09-2018

New photo's added

 

27-08-2018

New photo's added

 

07-07-2018

New Date Added

12-04-2018

New dates in the Tour section

 

31-10-2017

The photopage is updated with photo's from our Elektra and Estrado gig

 

30-07-2017

Photo's Forest Hill Festivall, made by Patrick Roos, added to the photosection

 

24-07-2017

Here's the Aftermovie of Forest Hill Festival 8-7-2017

 

19-07-2017: New photo's added (Blues & Rock Festival Tussen de Dijken, Tiel)

 

Regio TV Tiel 16-10-2016

 

Here's a small clip of our show at Tante Ju, Dresden

 

 

 

Review: The Village Goes Crazy, Bredene-Dorp 23-07-2016

 


Daarna gaat het ettelijke versnellingen sneller, harder en luider met de Nederlandse Rob Orlemans & Half Past Midnight. Of dit een nadeel is? Maar neen, zeer zeker niet. We schreven het al in ons verslag over het Kwadendamme Bluesfestival: Wanneer de klank perfect is afgesteld, dan verzandt zelfs de hardste bluesrock niet in een muur van lawaai en kun je elke muzikant horen spelen. Ook belangrijk voor bluesrock – voor wat onze bescheiden mening betreft – is dat dit  doorgaans dertien-in-een-dozijn-genre wél heel genietbaar wordt, wanneer er muzikale virtuositeit is. In onze clichédoos vinden we termen als 'van alle markten thuis', 'al veel watertjes doorzwommen', 'doorgewinterd', 'gepokt en gemazeld' en 'door de wol geverfd'. Al deze termen zijn van toepassing op Rob, drummer Ernst van Ee en bassist Piet Tromp. Een zevental jaren geleden stond deze band hier ook al eens. Voor velen is het dus een prettig weerzien. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Rob Orlemans hier veel fans heeft. Verschillende toeschouwers zingen de songs luidkeels mee. We zouden haast schrijven dat Rob er het dak af knalt, maar hier kan dat dus niet. Het is in elk geval feest. Op de eerste rijen treffen we zowel kleine kindjes als hun overgrootmoeders aan. Ze sluiten Rob allemaal in het hart en vice versa, want tot twee keer toe verdwijnt Rob met zijn gitaar in het publiek. En als we zeggen 'verdwijnen', dan bedoelen we ook letterlijk 'verdwijnen', wat in zijn geval – hij is maar een piepklein mannetje – heel gemakkelijk is. De klank, de sfeer, de appreciatie van het publiek én het vele spontane geïmproviseer van de muzikanten, maken dit tot het beste optreden dat we ooit van Rob Orlemans zagen. Rest ons nog drummer Ernst van Ee speciaal te vermelden. Zijn strakke timing, zijn duizelingwekkende snelheid en zijn vele capriolen met de sticks zorgen voor vele open monden. Als u onze mening vraagt – wat u niet doet, maar we geven ze toch – dan wordt het hoogtijd dat men in Nederland eens aan Ernst denkt, wanneer men de jaarlijkse Dutch Blues Award voor beste drummer uitreikt...

 

Lees het hele verslag hier

 

 

 

Here is some footage of our gig at Hippie Festival in Gorinchem 2-7-2016

 

 

 

 

 

 

 

Januari 6th, 2016

 

Robbo, Piet and Ernst wish You a healthy, happy and rockin' 2016.

ROCK ON!!!!

 

December 4th

New Tourdate added

November 28th

New photo's added from Ron van Varik (http://www.popfotograaf.nl)

November 23rd

New Photo's from Fons Kersbulck added

October 21st

Due to circumstances beyond our control, the gig on October 31st at Muziekcafé The Fles in Spijkenisse is cancelled.

 

October 13th

Yet again a great review in Rock Tribune Magazine

"Rock Tribune" Magazine cktober 2015
www.rocktribune.be
 
When Rob Orlemans-one of the best bluesguitar players of Holland- and Michael Katon
-one of the roughest boogierockers on earth- put their hands together than you can expect lots of fireworks.
Those two saw each other playing on Culemborg Blues 2009. Five years it seems that those memories are still alive and decide to go out together.
The live recordings are giving a good impression about what you can expect on the stage.
Seven solid blues rock and boogie songs where the two guitar players challenge each other constantly
The energy splashes and the guitar duels are super.
The experienced rhythm section from Orlemans his band, Ernst van Ee (Drums) and Piet Tromp (bass), provides a good background and leaves enough space for the protagonists.
The songs are alternately sung by Michael and Rob, along with the raw mix of the recordings makes it a great atmosphere. Are you ready to boogie?
(Patrick Erregat- Rock Tribune magazine, Belgium)

 

 

September 9th, 2015

 

Check out these reviews on Rocktime.de (click the link)

 

Review Blues Moose Café

 

Review Live K.O

 

August 19th, 2015

 

Scheduled for release September 1st

Check Tourdates for upcoming Tour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

August 3rd, 2015

 

Hey folks, master for the upcoming KATON & ORLEMANS album "LIVE K.O."is finished in Detroit,Michigan and is waiting for release...

Of course with Piet Tromp on Bass and Ernst van Ee on drums.

Soon more details about the album cover and songs...
Have a great monday and get yer boogie on,


Robbo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

July 14t, 2015

The concert of Rob Orlemans & Michael Katon in Hedon Zwolle on Friday September 4th is rescheduled to Wednesday September 9th

 

 

 

 

May 27, 2015

 

 

Concertverslag : Michael Katon & Rob Orlemans - Knock Out Boogie Tour

 

Laatste concert “Knock Out Boogie Tour” van Katon en Orlemans was snoeihard en supergaaf!

Zondag 25 mei in Theater Royal Irene, Blerick
Tekst en foto’s: Barbara van Geffen. 

Zowel de bluesrock liefhebbers als wel gitaarfreaks hebben afgelopen zondag hun hart kunnen ophalen in Muziektheater Royal Irene want zij hadden niemand minder dan de Amerikaanse bluesrock gigant Michael Katon en één van Nederland's beste bluesrockers Rob Orlemans op het podium staan. Twee bevriende gitaarbeulen die hun krachten hebben gebundeld voor een vijftal exclusieve concerten, getiteld de K.O = Knock Out Boogie Tour! Het concert in Royal Irene was de laatste uit die reeks. Tijdens deze concerten werden Katon en Orlemans vergezeld door de oerdegelijke ritmesectie van Rob Orlemans, powerdrummer Ernst van EE en de gedreven bassist Piet Tromp!

Michael Katon
Even een korte intro. Michael Katon is een van de ruigste bluesrockers die op onze aardkloot rondloopt. Hij  wordt door zijn fans liefkozend “de Boogieman from Hell genoemd” (Hell is een dorp in de staat Michigan, USA).  Zijn muziek is een combinatie van moddervette blues en energieke rock 'n' roll die hij met een enorme gedrevenheid en zonder egotripperij speelt.  Zijn Detroit boogie raakt letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar bij zowel blues- als hardrock liefhebbers.

Rob Orlemans uit Tiel behoort tot de top van de Nederlandse bluesrock. Geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Muddy Waters speelde hij vanaf zijn achttiende in bands en bouwde hij met zijn band Half Past Midnight wereldwijd een grote fanschare op. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij één van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn doorleefde stemgeluid en enerverende gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.

Rob Orlemans
We gaan verder met het optreden. Na een uitgebreide soundcheck en het begroeten/handjes schudden en knuffelen van de fans wordt er rond de klok van vijf uur na een korte intro snoeihard gestart met “Get Yer Boogie On” en “JL Boogie”. Hiermee was de toon voor de rest van de avond gezet. Het publiek reageerde direct heel enthousiast en staat al snel mee te deinen op de bluesboogies en stevige rockers. Gedurende de ruim anderhalf uur durende show werd er om en om werk van Katon als Orlemans ten gehore gebracht. Van Katon hoorde we naast het eerder genoemde “Get Yer Boogie On”, “Red Moon Rising”, “Get On The Boogie Train”, “Fried Jalapenos (Water Won’t Boil)”, “BBQ On My Boogie”, “Roadhouse 69” en “Jump Back/Baby Wants To Boogie”. 

Uit het repertoire van Rob Orlemans werd naast het eerder genoemde “JL Boogie”, “Indian Machine”, “Highway Of Love”, “Monkey Tale” en “Down On The Boogie Farm” ten gehore gebracht.  Het enige niet eigen nummer “Hear Me Calling (Ten Years After)” (met zowel solo’s voor Ernst en Piet) werd door Rob aan een overleden vriend opgedragen. Met Jump Back/Baby Wants To Boogie” wordt de avond afgesloten, maar het publiek wil meer en uiteraard geven Rob, Michael, Piet en Ernst daar gehoor aan. Ze doen dat met de nummers “Love My Baby”, waarbij Rob het publiek aanspoort om tijdens het refrein luidkeels mee te zingen, en de cover “Bo Diddley”… of was het stiekem toch “Lybertyville” Rob ;-) 

Ernst van EE
En ik moet zeggen. Wat een geweldig optreden. Mijn verwachtingen waren voor aanvang van het concert hoog gespannen en had geen enkel idee hoe deze samenwerking tussen beide artiesten uit zou pakken, maar zowel Katon als Orlemans maakte die verwachting ruimschoots waar.  Het duo blijkt elkaar namelijk perfect aan te vullen. Zowel Katon als Orlemans weten overduidelijk goed waar hun individuele krachten en zwaktes liggen en doen beide waar ze goed in zijn… Snoeiharde Blues-Rock en Boogie spelen die het best beluisterd kan worden met het volume voluit. Ze zijn duidelijk aan elkaar gewaagd, en samen zoeken ze de grenzen en overeenkomsten in hun muziek op! Het kost deze gitaarbeulen dan ook geen enkele moeite om het publiek bij de les te houden. En niet alleen het publiek maar ook ik heb genoten met volle teugen. Hier ben ik voor naar Blerick (Venlo) gekomen. Ik spreek dan denk ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik nu alweer uitkijk naar deel twee van de “Knock Out Boogie Tour” in september dit jaar!

Piet Trom & Michael Katon
Setlist
Intro tape
Get Yer Boogie (MK)
JL Boogie (RO)
Red Moon Rising (MK
Indian Machine (RO)
Get On The Boogie Train (MK)
Highway Of Love (RO)
Fried Jalapenos (Water Won’t Boil) (MK)
Monkey Tale (RO)
BBQ On My Boogie (MK)
Down On The Boogie Farm (RO)
Roadhouse 69 (MK)
Hear Me Calling (Ten Years After)
Jump Back/Baby Wants To Boogie (MK)

Toegift
Love My Baby (RO)
Bo Diddley

 

 

 

May 26, 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Knock Out Boogie Tour Part 1 was a huge succes!!!!!

We had a great time playing all those nights!

We wish to thank all of you for coming to our gigs, supporting us and make us feel proud!!!

We can't wait till september to do it all again!!!!

Knock Some Boogie Ass!!!!

Michael, Rob, Ernst and Piet

ps. if You have some great pictures for us to place on our website, mail them to : rh-artwork@hotmail.com

 

February 19, 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Latest News January 13, 2015

 

New tourdates Rob Orlemans & Half Past Midnight coming up soon
 

NEW PROJECT COMING UP:

 

MICHAEL KATON from Hell,Michigan and ROB ORLEMANS in one band!!

(Piet Tromp-Bass/Ernst van Ee - Drums)
"Knock Out Boogie"
tourdates last week in may and in august 2015
(update schedule soon on tourdates)

 

Rock-n-Roots is booking the tour:

http://www.rock-n-roots.nl/

 

DEEST (NL) Febr. 8 2014

 

DUTCH NATIONAL BLUES AWARD 2013 FOR ROB ORLEMANS & HALF PAST MIDNIGHT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan. 2014

 

Our manager Bert van Gils died on New Year's Eve 2013

He fought two weeks against a persistant illness and he has lost the battle...

Our thoughts go out to his family and hope they will find the strenght to move forward without Bert.

Goodbye Bert. We will never forget you!

 

Our new management and booking office is Blocks International (see the Bookings Page)

 

Dutch National Blues Award 2013 for Rob Orlemans & Half Past Midnight !

 

 

 

 

 

 Reviews:

Again fantastic reviews spotted in:
- Back To The Roots magazine (Belgium) nr.89 2013
- Bluesnews Magazine nr.75 (Germany) 2013
- Extra Rock reviews in Popmagazine Heaven 4 (NL)2013

Review Poland

A fantastic "Highway Of Love" review spotted in Revolver's "Lust For Life" magazine(nl) september 2013 issue by Jaap van Eik. (4 stars)

Another Fantastic "Highway Of Love" review can be found in BLOCK Bluesmagazine. The last issue no.160

Just 4For Kicks

Spotted Great Reviews in Magazines:
-Aardschok (NL) july 2013
-Gitarist(NL) July 2013
-Rock Tribune(Be) July/Aug.2013

Interview Rob Orlemans ,Blues Greece

Rocktimes,Germany

Bluesmagazine,The Netherlands

Arrow Classic Rock,Bluesbox

Rootstime,Belgium

Maxazine ,The Netherlands

Zomervisite 2013 � Rob Orlemans

Rob Orlemans & Half Past Midnight - Highway Of Love Promo

Interview (Dutch) Rob Orlemans, Bluesmagazine


New Album "HIGHWAY OF LOVE" released June 21th 2013